България загуби и третата си среща от Евро 2008 за юноши, като в последната среща националите ни бяха разбити от Испания с 0:4. Това поражение лиши „трикольорите” ни от участие на финалите на Световното първенство догодина в Египет във възрастовата група до 19 години.

Въпреки оптимистичното начало на двубоя и двете бързи положения, които момчетата на Михаил Мадански пропиляха, играчите ни инкасираха четири безответни попадения и безславно се прибират в България, без да успеят да отбележат нито един гол на шампионата на Стария континент.

Юношите ни останаха на последното място в Група А, докато за полуфиналите се класираха тимовете на Германия и Унгария.

Фатална за тима ни се оказа 13-та минута на мача. Вратарят Иван Караджов не прецени ситуацията и му беше вкаран гол почти от центъра на терена, след като бе излязъл напред. Аарон Нигес реализира за Испания от около 40 метра.

Само три минути след това падна и вторият гол в българската мрежа. Емилио Нсуе остана сам срещу стража ни и вкара в долния десен ъгъл за 2:0. До края на полувремето Ла Фурия продължи да доминира, но не съумя да отбележи повече, за сметка на това грешката бе поправена след почивката.

В 52-та минута Акино центрира отляво, Емилио Нсуе вкара с глава за 3:0. Четвъртият гол за Испания бе записан на сметката на Мерида в 63-та минута.

Българите не успяха да се възползват дори от факта, че противникът остана с 10 души на терена в 74-та минута, когато Домингес Сото трябваше да напусне за втори жълт и съответно червен картон.

До края на мача Ла Фурия не се отказа да напада, а играчите на Мадански да се отбраняват, като откъслечните опити на юношите ни за попадение бяха доста далеч от истината.

Въпреки разгромния успех над България, испанците също ще се приберат в родината си, но за сметка на това с третото си място в групата спечелиха право да участват на финалите на следващото Световно първенство. Първото място в потока е за Бундестима, който победи с 2:1 Унгария в третия двубой.

Тъжната равносметка е, че България загуби и трите си срещи на Евро 2008 (Унгария - 0:1, Германия - 0:3 и Испания - 0:4), като не успя да отбележи гол на шампионата, а инкасира 8.

Група А:

1. Германия 9 точки

2. Унгария 6

3. Испания 3

4. БЪЛГАРИЯ 0

Група В:

1. Италия 5 точки

2. Чехия 4

3. Англия 4

4. Гърция 2

Полуфиналните двойки (двубоите са на 23-ти юли):

Германия - Чехия

Италия - Унгария