Националният селекционер на България Петър Хубчев коментира жребия за квалификациите за Евро 2020, който отреди България да попадне в една група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово. Специалистът обясни, че е рано да се каже дали България ще се бори за второто място и запита лаконично „защо да не се борим и за първата позиция“.

Иначе Хубчев отбеляза още в началото на изявлението си, че потокът ни е тежък и добави, че се вълнува най-вече от това играчите му да са здрави и да са в добра форма по време на квалификациите, които започват през март 2019 година.

„Тежка групата. Ние не сме в позиция да си избираме противници. Лично мен ме вълнува друг въпрос – състоянието на играчите и дали ще са здрави момчетата на които ще разчитаме през март. Три балкански отбора има в групата ни, там зарядът е голям. Няма смисъл да говорим за Англия и Чехия какви сили са“, започна реалистично Хубчев пред БНТ.

България е в група пет тима, което значи, че ще има свободна дата. В тази връзка специалистът обясни:

„Трябва да изчакаме програмата. Тя се прави от компютър, да видим кога ще е свободната ни дата и ще се постараем да направим контрола. Зависи от това, в какво време е свободната дата, може да окаже значение“.

Каква ще е целта на България в Група А и дали ще се стремим към второто място, Хубчев отвърна: „Рано е да се каже, защо да не се борим за първото място“.

„В по-ниски урни, но не са слаби отбори, ще подходим с уважение, но до там“.

„Нямам никакви впечатления, мен лично ме интересува повече нашият тим“.

„Националният отбор играе в друг календар от клубовете. Това, че сме се представили добре в последните 3 месеца, нищо не гарантира. За мен е важно да имаме здрави играчи, да направим добра подготовка, да играят редовно момчетата и да видим в каква форма ще сме през март“.

След края на мачовете в Лигата на нациите, капитанът на националния ни тим Ивелин Попов заяви, че на селекцията на България е нужен нов Димитър Бербатов. Помолен за коментар на тези думи и как ги възприема, Хубчев обясни:

„Гледам на това с насмешка. Ще се появи“.