"Мисля, че настроението е добро. Като чувам коментарите на момчета, като че ли са още превъзбудени. Като че ли сме осъзнали, че това съвсем не е голямата крачка. Не сме стигнали там, където искаме да бъдем. Няколкото пъти споделях, че ми се виждат концентрирани и сериозни, и сега така продължаваме", заяви националният селекционер Петър Хубчев преди гостуването на Люксембур във вторник вечер.

"Сигурен съм, че не им минават през главата оправдания като умора и неудобно пътуване. Просто виждам, че са концентрирани върху срещата. Не се съмнявам, че отборът на Люксембург ще играе на максимума на възможности си. Това е една нормална реакция. Ние трябва да бъдем готови за това. Не мога да кажа в момента дали и колко промени ще има. По принцип такива неща са нормални. Възможно е", коментира още Хубчев преди последния двубой на тима ни в световните квалификации.

Ивелин Попов преди Люксембург: Длъжни сме да спечелим

"Срещата няма значение за класирането на двата отбора, но за мен това ще е престъпление, ако какъвто и да е мач на националния тим е приятелски или да го приемаме като някаква репетиция. Според мен тези мачове трябва да се играят концентрирано и сериозно. Вие журналистите знаете традициите, но едва ли футболистите се интересуват чак толкова. Традициите сами по себе си едва ли оказват някакво влияние върху нас. Трябва да се стремим тези негативните традиции да ги прекъсваме", каза Петър Хубчев и продължи:

"Вече имах възможност вчера да говоря с момчетата. Най-лесно е да се оправдаем. Наистина страшно много сили хвърлихме. Нашите футболисти не са подготвени за такива мачове, от такъв калибър, толкова сили да хвърлят, на 2-3 момчета им се схванаха краката. Това е най-лесно да се оправдаем. Но това трябва да се промени. Прекарвам повече време с тях и започвам да ги осъзнавам. Самите те като професионалисти отговарят най-вече за себе си. След това треньорите в клубовете. Те трябва да са подготвени да изиграят два-три такива мачове, тежки. Преди 1-2 мача се получиха такива неща с всички отбори в нашата група. Абсолютно всички не можаха да играят два силни мача. Случва се на всички. Ако сме направили слаб мач, това ще ни даде ли гаранция, че утре ще играем силно? Съвсем друго трябва да е мислене ни."

Славчев преди Люксембург: Знаем тежестта на този мач

"Не разполагаме с кой знае какъв брой добри футболисти в България. С поведението си на терена, самите те определят гръбната на отбора. Начинът, по който искаме да се държат футболистите на терена, гарантира на всеки един да се озовава на добри ситуации. Не е чак толкова голям кръгът от футболисти, върху които сме се концентрирали, така че отсъствието на всеки може да окаже някаква роля", завърши Петър Хубчев.