Димитър Бербатов е съкровището на Мартин Йол и Тотнъм, пише в обширен материал журналистът Марсел ван дер Краан от холандския всекидневник „Алгемеен Дагблад”.

„Българският нападател остави публиката на „шпорите” с отворена уста с изявите си в Премиършип. Острието на „трикольорите” се надява да накара и зрителите на „Амстердам Арена” да замълчат по време на утрешната европейска квалификация в холандската столица”, се казва в статията, посветена на 26-годишния национал. Ван дер Краан отбелязва, че Бербо е любимецът на Йол, бижуто на английския тим. „По-добре да умра, отколкото да се разделя с Димитър”, припомня репортерът думите на мениджъра на „шпорите”. „Тогава журналистите на пресконференцията помислиха, че не са чули добре, но всъщност бяха разбрали треньора правилно”, добавя холандският автор.

Ван дер Краан отбелязва и личностните качества на звездата. „Бербатов блести със своята скромност”, пише изданието и цитира нападателя: „Когато Тотнъм плати на Байер Леверкузен 15 милиона евро за мен, си казах: „Това е абсурдно. Толкова много пари”.

В материала е описана цялата кариера на тарана, като авторът с изумление представя факта, че Бербатов е преминал от родния си Пирин в ЦСКА за по-малко от 5000 евро през 1998-а година. Откривател на таланта му е сегашният национален селекционер Димитър Пенев, допълва журналистът.

„Самият Бербатов каза на Йол преди време: „Искам да се преборя с всички защитници и да вкарам гол”. По този начин той предупреди „оранжевите”, завършва статията.