Стадион „Берое“ може да приеме мачове на “А“ националния отбор. В момента тече инспекция от УЕФА, която ще трябва да обяви дали спортното съоръжение в Стара Загора може да приема двубои от такъв ранг.

Очаква се европейската централа да даде зелена светлина, което ще отвори още един стадион за мачове на националния тим. Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев придружава холандецът Рьомке Хостра, който е представителят на европейската централа. Той ще определи дали стадионът може да приеме двубои от такъв ранг.

Преди няколко дни стадион „Берое“ прие срещата на младежкия национален за победата над Армения с 2:0.

Официалният сайт на БФС също потвърди новината:

"Представители на УЕФА и Българския футболен съюз проведоха съвместна инспекция на стадион „Берое“ в Стара Загора за да бъде установено, дали съоръжението отговаря на съответните изисквания за провеждането на срещи от предстоящите световни квалификации. Инспекцията на стадион „Берое“ е част от стратегическия план на Българския футболен съюз за провеждането на мачове на националния отбор в различни градове от страната, който бе изготвен още преди Европейското първенство за юноши до 17 години, през месец май тази година.

От страна на УЕФА в инспекцията взеха участие Рьомке Хостра (Веню Мениджър) и Арно Саргсян (Стейдиъм Инспектър). Българският футболен съюз бе представен от заместник изпълнителният директор Павел Колев и Андрей Мединцев от Отдел „Международен“. Българският футболен съюз благодари за съдействието на ПФК Берое,  Община Стара Загора и  РДВР Стара Загора за оказаното съдействие по време на инспекцията", пише сайтът на БФС.