Бившият капитан на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов ще бъде един от ВИП-феновете на днешната контрола на представителния ни футболен тим срещу Саудитска Арабия. Двубоят е от 18.30 часа на едно от помощните игрища на олимпийския стадион „Кемал Ататюрк” в Истанбул.

Волейболната легенда в момента е треньор на турския Зираатбанк и се намира по лични дела в Истанбул. Гибона е дал уверението си на хората от българската делегация в турския мегаполис, че ако не му изникне неотложна работа, ще присъства на втория двубой от треньорската кариера на Лотар Матеус начело на националния отбор. Единствената възможна причина екс-капитанът на България да не бъде на трибуните е предстоящият в четвъртък мач за суперкупата на Турция, в която той ще дебютира официално като треньор.

Константинов не крие, че е голям фен на футбола, като нееднократно е показвал пристрастията си към Левски. Бившият посрещач дори делеше една база с националния отбор в Правец. Преди евроквалификациите с Англия и Черна гора, волейболният Зираатбанк и „трикольорите”, водени тогава от Станимир Стоилов, обитаваха луксозния хотел „RIU Правец”.