Полузащитникът на руския Амкар (Перм) Георги Пеев се отказва от по-нататъшно участие в националния отбор на България. Преди няколко месеца подобна информация отново беше тиражирана, но тогава тя не се оказа с потвърждение. Сега обаче Пеев е взел окончателното решение.

Най-напред той е информирал националния селекционер Лотар Матеус за решението си, а след това и капитанът Стилиян Петров, който снощи отбеляза мач номер 100 с екипа на първия отбор на България. Петров беше събрал част от колегите и приятелите си в столичен нощен клуб, когато получи позвъняване от Пеев и научи, че юношата на Локомотив София повече няма да играе за България.

Пеев е роден на 11-и март 1979-а година и в българското първенство е играл единствено за Локомотив (София). След това той премина в украинския гранд Динамо (Киев), а в момента е единот най-стабилните играчи на руския Амкар.

Георги Пеев е дебютирал в националния отбор на България на 18-и август 1999-а година в приятелската среща с Украйна, завършила 1:1. Последният му мач беше също срещу бивша съветска република- 2:2 срещу Естония в скандалната контрола в Анталия миналия месец. Георги Пеев има в актива си 45 мача, без
отбелязан гол, както и участие на финалите на Европейското първенство в Португалия през 2004-а година. Пеев няма да пътува за Кипър днес и остава още два дни в София.