Мениджърът Георги Гюров, който е добре запознат с футбола в Беларус, очаква утрешната европейска квалификация на българския национален отбор, да бъде трудна.

„Като българин, който изключително много държи националният ни отбор да се представи добре, искам да победим в Беларус, но мачът няма да е лесен. Тимът на Беларус има добри футболисти. Повечето играят в руски отбори. Тяхната звезда Александър Хлеб според мен няма да бъде в много добра форма. Надявам се да е така. Но очаквам, мачът да бъде труден. Дано нашите го направят лесен и се поздравят с победа”, заяви бившият наставник на Динамо Минск в Гол линия.

„Не бих казал, че са по-добре физически подготвени от нас. Ще разчитат на единоборствата. Треньорът Юрий Пунтус умее добре да настройва футболистите си. Но като сравним качествата на двата тима, те са под нивото на българския национален отбор. Единственото нещо, което може да ни затрудни е тяхната амбиция”, коментира Гюров. Според него халфовата линия на беларусите е много силна. „Очаквам да излязат с пет халфа и е дин нападател. Желая успех на Станимир Стоилов в двата мача. Ако нашите се постараят да дадат най-доброто от себе, двубоят няма да бъде труден”, каза специалистът.