Италианският спортен всекидневник „Гадзета дело Спорт” обръща все повече внимание на българския национален отбор по футбол преди сблъсъка между Италия и България от световните квалификации утре. След като обясни на читателите на Апенините, че България не е само Бербатов, авторитетното издание реши да обрисува капитана на „трикольорите”, като използва за свой източник биографичната книга на Румен Илиев за нападателя.

Логично, италианският вестник е привлечен по-специално от главата във въпросната книга, която описва приключенията на Бербатов с българската „мафия”. Описано е отвличане на родния талант още по времето, когато играеше за ЦСКА. „Димитър Бербатов беше отвлечен по заповед на главата на българската мафия, Георги Илиев, който искаше да го принуди да премине в неговия отбор, Левски Кюстендил,” превеждат от български на италиански журналистите от „Гадзета дело спорт” и обясняват: „Преди да се качи в колата, Бербатов успява да предупреди баща си Иван за случващото се, а майка му Маргарита веднага се обажда на боса на ЦСКА Илия Павлов, за да му каже за отвличането. Благодарение на Илиев момчето е освободено, и въпросът е приключен, без намесата на полицията, и без никой, освен замесените, да знае за случая.”

Разбира се, не е подмината и знаменитата цена на Митко Бербатов – 22 чифта бутонки и 50 футболни топки, за които преминава от Пирин в ЦСКА.