Младежкият национален отбор на България по футбол допусна поражение с 0:3 от Франция в четвъртия си мач от квалификационна група 9 за Евро 2019.

При този развой французите увеличиха актива си на върха в класирането, като вече имат 12 точки. България остана на петото място с 2 пункта.

„Петлите“ доминираха чувствително през целия двубой, като само добрите изяви на Николай Кръстев на вратата на „лъвовете“ предотвратиха попадение през първата част. През вторите 45 минути обаче домакините намериха формула за противодействие и нанизаха три безответни гола. Победата можеше да е още по-изразителна, но Ангел Лясков изчисти топката от голлинията в 61-ата минута.

Домакините опитаха натиск в началните минути и първата по-интересна ситуация в мача бе в тяхна полза. След центриране от корнер на Бамба в 12-ата минута, последва хубава комбинация между Мартин Териер и Диало, която завърши с удар на последния. Стражът на България Николай Кръстев обаче изпъкна с авторитетна намеса.

Три минути след това българите направиха хубава атака, но Диало пресече възможността, в чиято основа бе Антонио Вутов.

Ники Кръстев блесна с ново чудесно спасяване в 17-ата минута. Териер нанесе опасен изстрел с десния крак, но юношата на Левски се справи с вещина.

Натискът на французите продължи и в 25-ата минута нов добър шанс се разкри пред домакините. Максим Лопес стреля от около 25 метра, но бдителният Кръстев неутрализира и този опит за гол на Франция.

Максим Лопес и Териер показаха добро взаимодействие помежду си в 31-ата минута, когато играчът на Марсилия насочи топката около средата на вратата, а българският страж улови.

Две минути след това, Лукас Ернандес преодоля отбраната на гостите, топката стигна до Териер, който шутира. Николай Кръстев обаче отново бе над всички и блокира изстрела.

След като през първата част Николай Кръстев буквално бе заключил вратата си, малките „петли“ успяха да намерят успешната формула за противодействие в 58-ата минута. След дълъг пас от централната линия на Диало, Мартин Териер пое на гърди в наказателното поле отдясно, напредна и със силен удар с десния крак, прати топката в долния десен ъгъл на българската врата за 1:0.

В 61-ата минута Ангел Лясков предотврати второ попадение във вратата ни, след като изчисти от голлинията. При центриране от корнер, Диакаби засече с глава около точката на дузпата, но бранителят на Литекс изчисти решително.

Французите стигнаха и до второ попадение в 80-ата минута. Негов автор бе Оливер Нтешам, след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. Топката попадна в горния десен ъгъл на Кръстев. Класиката оформи Лис Мусе в първата минута на добавеното време. Той пое топката пред наказателното поле, успя да финтира отбраната ни и след това да прекара топката през ръцете на Кръстев за 3:0. 


Стартовите състави:

Франция: Бернардони, Емандес, Диакаби, Амиан Аду, Териер, Ндомбеле, Тузар, Лопес, Бамба, Дембеле

България: Кръстев, Лясков, Велков, Керчев, Атанасов, Вутов, Ивайлов, Юсеин, Краев, Георгиев, Десподов.