Селекционерът на черногорския национален отбор Зоран Филипович бе любезен да отговори на журналистическите въпроси на българските представители на медиите при пристигането на отбора на летище „София“.


- Г-н Филипович, какви са очакванията за мача България - Черна гора?

- Във футбола има три възможни знака във всеки резултат. Два от тях са позитивни, третият е негативен. Ние очевидно се надяваме на добър резултат и не мислим за загуба. Идваме сега на терена на съперника, който уважаваме. Не бива да се страхуваме, но уважаваме българския отбор, който е съставен от играчи от най-добрите европейски клубове. В този момент България е по-силна, отколкото беше в началото на квалификациите. Така че ни очаква тежък мач, надявам се добър мач, от който ще се стремим да вземем положителен резултат.

- Знаете ли, че теренът на стадион „Васил Левски“ не е в най-добро състояние?

- Да, чухме за това. Довечера на тренировката ще видим точно как изглежда. Мисля, обаче, че е жалко за футбола и за спектакъла да се играе на такъв терен. Защото без добър терен няма технична игра, няма добра игра. Все пак какъвто е теренът за българския отбор, такъв ще е и за нашия, но повтарям – жалко е.

- А възможно ли е да се играе мачът на друг стадион?

- Не знам. Това не зависи от нас. Зависи от организаторите, в случая БФС.

- Имате ли проблеми със състава?

- Имам, да. Двама от моите футболисти са контузени. Жалко, че точно сега се стигна до тези контузии, точно преди двата ни важни мача, но така е във футбола. Виждам обаче, че сега българският национален отбор, за разлика от нашия, няма проблеми с контузии.

- Какво ще кажете за българския тим. За Бербатов, за Мартин Петров...

- Вече казах, че те са много добри индивидуалисти. Те могат да решат всеки мач с някоя индивидуална акция. Но България има и силен колектив същевременно.