България изгуби всички шансове да се класира на полуфиналите на Евро 2008 за юноши до 19 години след загуба с 3:0 от Германия във втория си мач от Група А.

Единствено надеждата, че тимът ни може да спечели място на финалите на Световното първенство за тази възрастова група може да вдигне отбора, който буквално „свали гарда” пред Бундестима.

Момчетата на Михаил Мадански не показаха и малка доза от хъса, с който играха срещу Унгария в първия си мач на Евро 2008.

Още от самото начало на срещата Германия демонстрира самочувствие и наложи стила си. Така се стигна до 16-та минута, когато след многоходова комбинация Денис Дикмайер реализира в мрежата на Караджов. При головата атака на Бундестима, Цветомир Панов се контузи и бе принудително заменен от Мишо Александров. На полувремето Панов бе откаран в местната болница, за да се установи сложността на травмата му.

Немският тим реши изхода на двубоя още през първото полувреме. В 43-та минута Германия реализира втори гол след грешка на българската защита. В герой се превърна Нсереко, който реализира с диагонален шут.

В 56-та минута разликата стана класическа, при това в ущърб на националите ни. След центриране в наказателното поле, Ларс Бендер с премерен удар направи резултата 3:0.

През всичките 90 минути на двубоя българите не съумяха да създадат нито едно по-опасно положение пред вратата на съперника. За сметка на това Германия можеше спокойно да отбележи поне още две-три попадения през първото полувреме и до средата на втората част.

В първия мач за деня от група Б Унгария победи Испания с 1:0. Така след втората загуба България остана на четвъртото - последно място в потока, докато Германия и Унгария си осигуриха място на полуфиналите. Единствено победа над Испания в последния мач на националите ни на Евро 2008 може да даде така желаното класиране за Световното първенство. Срещата е в неделя - 20 юли.