Българският юношески национален тим излиза на сигурно в първата си среща от Евро 2008 в Чехия. Младите „лъвчета” ще бъдат подредени в схема 4-5-1 от селекционера Михаил Мадански.

Тази вечер от 18.30 минути българско време нашите излизат срещу Унгария в първи мач на подобен форум от 22 години насам.

Мишо Мадански разкри за Гонг стартовия си състав. На вратата ще пази Иван Караджов. В защита карето ще е Тодор Колев, Кристиян Узунов, Милчо Макенджиев и Цветомир Панов.

Българите ще започнат с петима в халфовата линия, а те са Даниел Димов, Костадин Гаджалов, капитанът Михаил Александров, Момчил Цветанов и Атанас Зехиров. Атака на България ще бъде водена от юношата на Левски Александър Киров.

Тази сутрин Михаил Мадански направи лека разходка на своите футболисти, които са настанени в „Прага хотел”, който е дом на всички тимове от нашата група. Другата среща в нашия поток е между фаворитите Испания и Германия.

Според регламента в групите се играе по системата „всеки срещу всеки”. Първите два отбора продължават на полуфиналите. Известно е също, че това първенство е и квалификация за световното първенство за юноши до 20 години, чийто финали са догодина в Египет.

От Европа ще се класират най-добрите шест тима от финалния турнир в Чехия, което означава, че на нашите футболисти ще им бъде нужна минимум една победа в трите им мача в групата, която би могла да ги изпрати и на световното първенство догодина.