Съдии от Естония и от Белгия ще ръководят следващите две европейски квалификации на българския младежки национален отбор до 21 години. Нашите имат две загуби в двете си досегашни срещи- 0:2 от Казахстан и 3:4 в София от Израел.

Следващата ни домакинска среща е на 4-и септември (петък), от 18.00 часа в Ловеч, а футболистите на селекционера Иван Колев ще се опитат да си върнат за загубата от Казахстан.

Главен съдия на тази среща е Стен Калдма от Естония, а негови асистенти ще бъдат Ханес Райнвалд и Гунар Нуума. Четвърти съдия е Кристо Тохвер, дежурен делегат и съдийски наблюдател е Патрик Фенеч (Малта), съобщава БТА.

Пет дни по-късно, на 9-и септември (сряда) от 19.00 часа българско време България гостува на Швеция на стадион Венгавален в Трелеборг. Заради участието си на финалите на Евро 2009 през лятото, шведите едва тази есен започват своята кампания, като преди да излязат срещу нашите, имат гостуване на Черна гора.

Срещата Швеция- България в група 6 е поверена на Люк Вутерс (Белгия), а останалите от екипа са сънародниците му Михаел Кейен и Ив де Неве като асистенти и Фредерик Гелдхоф- четвърти съдия. Дежурен делегат и съдийски наблюдател на мача е Уилям Хю Уилсън (Шотландия).

Класиране до момента:

1. Казахстан 3 мача, 4 точки

2. Израел 2, 4

3. Черна гора 1, 3

4. Швеция 0, 0

5. България 2, 0

Победителят в във всяка група, както и четирите най-добри втори отбора в десетте квалификационни групи се класират за баражите. Тези 14 отбора ще бъдат разпределени чрез жребий в седем двойки, които ще определят седемте финалиста на Евро 2001. Домакин е Дания, която се класира по право.