„Единствените указания, които съдиите трябва да спазват, е да бъдат безпристрастни и да вършат своята работа така както трябва”, заяви членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов след днешното заседание на най-висшия орган в българския футбол.

„Предложението за Костадин Костадинов дойде от президента на футболния съюз Борислав Михайлов. Нямаше други кандидатури. Единственият проблем беше, че като съдия е имал проблеми. Но в последната една година като член на съдийската комисия в Софийска област няма никакви проблеми. И най-важното е, че е тук в София – близо до централата”, така екзекуторът на Франция коментира новия шеф на съдийската комисия.

„Мисля, че Коце Костадинов все пак има управленски опит. Шеф е на софийската съдийска комисия, която е най-голямата в България. Той не е бил на Изпълкома и не му знам условията. Новата комисия ще си реши дали да върне, част от съдиите, които бяха извадени. Който се е поправил е добре дошъл”, добави Емил Костадинов.

Той осветли и избора на Михаил Мадански за младежки национален селекционер: „Освен неговата кандидатура, имаше още три – на Илиян Илиев, Александър Станков и Емил Велев”, и добави: „Оправянето на младежкия национален отбор зависи от много неща. Сега освен елитна юношеска група до 17 години, ще има и такава до 19 години. Зависи и дали дублиращите отбори в А група ще останат, защото повечето клубни президенти не ги искат. Така че това е пътят за оправяне на българския футбол.”

„За избирането на Михаил Мадански повлия фактът, че класира юношите ни на Европейско първенство и познава много добре младите футболисти в България. Освен това той е и главен треньор на юношеските национални отбори. Запознат е с обстановката. Засега остава треньор и на юноши набор 1992 година”, каза още отговорникът за младежките и юношеските национални отбори в Изпълкома.

„Специално Ботев Пловдив не е обсъждан на този Изпълком. Предстои лицензиране, и който клуб не отговаря на новите изисквания просто няма да получи лиценз. В последните години са направени достатъчно компромиси заради футбола. В крайна сметка трябва да се вземат кардинални решения защото без финанси и база трудно може да се прави футбол”, продължи Емо Костадинов.

„От ЦСКА никой не е говорил с мен на този етап. Има доста голямо разминаване в мненията на шефовете на клуба. Мисля, че трябва да си стиковат повече нещата”, завърши легендата на „армейците”.