Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов коментира в предаването „Гол линия” работата на родната централа, както и ситуацията в мъжкия и младежкия национален отбор.

„Винаги трябва да приемаме градивните критики. В последните 4 години се направиха много добри неща за българския футбол като цяло. Имаше проблеми със съдийството, но това го има навсякъде. Според мен, вие журналистите трябва да ги отразявате по-кратко, защото някои от вас от един малък проблем правят голям”, каза бившият шеф на „червените”.

Колкото до ситуацията с Вальо Илиев и селекционера Станимир Стоилов, Емил Костадинов сподели: „Не съм гледал нито Томашич, нито Вальо Илиев през последните месеци, но не може да има дрязги между треньор и футболисти. На играча работата му е на терена. Треньорът носи отговорността и затова той решава кой ще вика. Иначе, колкото до шансовете ни за класиране на Мондиал 2010, естествено, че докато имаме теоретични шансове, ще има и надежда. Мачът с Ейре ще бъде доста тежък, защото това е отбор, който притежава много добри футболисти.”

„Не мисля, че при младежите вървим надолу. Имаме качествени млади футболисти, но проблемът е в това, че не може да се сглоби отбор, който да може да побеждава във всеки един мач. Трудно се събират 11 такива футболисти. Но мога да кажа, че със желание е много работа това може да се постигне. Оптимист съм за предстоящите квалификации, имаме боеспособен отбор и остава само качествата, които имат футболистите да ги покажат на терена.”

Емил Костадинов взе отношение и относно представянето на отборите в А група: „Гледам всички мачове от първенството. Мисля, че става много интересно, особено през този сезон, защото мисля, че отборите показват желание за по-добра игра. Според мен, всеки може да победи всеки. Няма обречени и няма шампиони, а това е много важно за българския футбол. Според мен да, има напредък напоследък, не във всички отбори, но в повечето.”

„Очаквах повече от Сливен през този пролетен полусезон. Направиха добра селекция и играчи, които могат повече да помогнат на тима, но както вече казах всичко е мобилизация и след като Спартак Вн победи, първенството става по-интересно.”

„Нямам представа къде не се получава в Литекс. Аз няколко пъти съм казвал, че има два кандидата за титлата и това са Левски и ЦСКА. Имат много добър треньор, но явно нещо куца при тях.”

„Нормално е бивши футболисти, които са играли в много големи първенства да бъдат във футбола и им пожелавам успех. На Балъков и Любо в треньорската професия. От такива хора българския футбол има нужда. Могат да помогнат много за израстването на българския футбол. Колкото до мен, аз винаги съм бил ангажиран на 100 процента с футбола, и ще го правя докато мога. Занимавам се с футбол от 80-та година. Това е животът ми”, завърши Емил Костадинов.