Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов се изповяда в ефира на "Дарик радио" за мача с Малта, пропуснатата дузпа, усещанията му след двубоя. Той сподели какво се е случило в съблекалнята след мача, какво му е казал Любо Пенев, Борислав Михайлов и съотборниците. 

Ето какво сподели Попето в ефира на "Спортно шоу Гонг":

"Добре съм, жив и здрав съм. Вчера се прибрах, днес вече тренирах с отбора. Така че от тази гледна точка всичко около мен е наред."

"Иначе за дузпата, исках да я бия в центъра на вратата със сила, засилих се, може би тялото ми остана назад и топката мина над вратата. Несериозно е някой да си мисли, че нарочно съм изпуснал. Това беше 50-ия ми мач за България, исках да вкарам гол, но видяхте."

"Не само на мен, на никого не би било приятно да се говорят такива неща за него. Моята грешка беше, че след мача не се спрях пред медиите да говоря. Но просто си мисля, че тогава щях да кажа хиляди глупости и затова постъпих така"

"Много от нещата се преувеличават и се пишат свободни съчинения. Могат да потвърдят хора отвътре в съблекалнята, там всички мълчахме. Станах аз да кажа, че аз съм проблемът, защото изпуснах дузпата. Момчетата скочиха да кажат, че всички са виновни и това беше разговорът." 

"Винаги съм искрен, в националния отбор няма никакви проблеми. Просто абсолютно нищо не ни се получава на практика. Няма го този хъс, тази злоба от предишните квалиификакции. Нещо става и аз не знам какво е то." 

"Говоря си с другите, че ако играем така, както за клубовете си, щяхме да сме едно от първите две места. Не знам защо се получава така. Никога не съм усетил, че някой ми иска лентата. Още от мача с Унгария като дойде Любо Пенев, той каза, че аз ще бъда капитан." 

"Ако някой друг дойде и вземе лентата и нещата тръгнат, няма проблем да я дам. Най-хубаво ми е като се прибирам в България, играем добре и хората ме спират и ми казват хубави неща за националния отбор." 

"Лично моето мнение е, че Любо специално за този мач нямаше какво да направи. Имахме 20 положения, удари, дузпа, топката се търкаляше по голлинията, той какво да направи, да влезе той ли да вкара?"

"Социалистически са мненията, че не трябва да съм в отбора, но до мен не са дошли информации от президент, вицепрезидент, треньор. За мен най-голямата тръпка е националният отбор и няма проблем да съм резерва. От България никога няма да се откажа, дали ще бъда викан е отделен въпрос. Но от моята уста за отказване няма да чуете нищо, това си е моята страна." 

"Не знам какво да се направи, имаме качествени футболисти, искрено се надявам нещата да тръгнат във възходяща линия. Но как да стане това, не мога да кажа." 

"Ние всички седяхме в шок, беше едно мълчание, Любо крачеше в съблекалнята. Дойде при мен и каза, че е учуден как съм бил дузпата. После ни пожела успех в клубовете и каза само, че такъв мач не е имал и като треньор, и като футболист." 

"Бих казал на всички в изпълкома да сме по-колегиални и ако има нещо, да си го кажем в очите. Съгласен съм, както дойде Боби Михайлов в съблекалнята и каза: "Попе, игра слабо, защо така?" Нека си ги казваме така, а не чрез медиите." 

"Тъпо е, обидно е, гадно е, но нещата вече са такива, каквито са. Единствено ни остава да доиграем оставащите мачове за България и нашата чест. Мога само да кажа на феновете да не плюят другите, обвинявайте мен. Извинявам се, че изпуснах дузпата, аз съм виновен. Не си мислете, че не исках да вкарам и да се израдвам", сподели Попето в искрената си изповед пред "Дарик".