България е с нов футболен селекционер и като по поръчка всички започват да работят за него. Ефектът „Стоилов” явно се отрази на футболните ни асове.

Погледнете какво правят в Европа! Димитър Иванков вкара един гол и асистира за друг. Националът влезе в историята, той е номер пет в голмайсторската листа при вратарите. Юношата на Левски очевидно се превръща в нещо специално за Турската Суперлига. Иванков, както обикновено, си е жива атракция!

Помните ли думите на Стоилов от първата му пресконференция? „Искам шоу, футболистите трябва да се забавляват”, отсече новият селекционер! Е, точно това и правят родните футболни звезди, като по команда.

Бербатов се превръща в колос, но дори и той имаше няколко „сухи” мача. Дни след появата на нов треньор, Бербо отново вкара. Капитанът пожела български наставник да води националите и сега трябва да е още по-доволен. Нещо подсказва, че Митко и Мъри ще си паснат. Всъщност има ли треньор, който да не си пасне с художника!?

„Искам Стилиян Петров да се усмихва”, каза със заповеднически тон Стоилов! Едва ли на Стан му е тъжно, след като Вила спечели и то като гост. Победата над Сити и събитията от последните дни сто процента ще ухилят халфа. Само припомняме, че Стилиян Петров предпочете „Герена” за поддържане на спортната си форма, а там го тренираше именно Стоилов.

От Англия се местим в Германия. Явно и там е плъзнала „заразата”! Чавдар Янков донесе победата на Хановер над Майнц. Халфът се разписа и си подсигури нов договор с клуба от Бундеслигата. Ще попитате, какво е общото между Стоилов и Янков? Много просто - треньорът мечтаеше да види Чак със „синята” фланелка, но Венци Стефанов предпочете да го прати в чужбина. Сега пътищата им се сливат, макар и само за един мач /Янков е наказан за първата среща с Беларус/.

Спете спокойно, футболни запалянковци! Стоилов облъчи с позитивното си влияние играчите ни в чужбина. Голяма част от ритащите в България отдавна са влезли в час благодарение на същата фигура, която ги тренира всеки ден.

Очакваме още от националите да прихванат. Току виж и Божинов почнал да вкарва след като му казаха нещата право в очите. А представяте ли си и Мартин Петров да се върне след дълго лекуваната контузия?! Крилото е в групата на Атлетико Мадрид след шест месечно отсъствие.

Едва ли всички тези съвпадения са случайни! За финал пак ще цитираме Стоилов: „На 7 юни България трябва да се събуди с 15 точки!” Момчета имате директива…Първо се усмихнете, а после победете!