Звездата на Босна и Херцеговина Един Джеко сподели, че предстоящата контрола с България е важна за обиграването на тима под ръководството на селекционерът Роберт Просинечки.

Босна гостува на България на 23-и март в Разград на "Лудогорец Арена", а на 28-и босненците ще играят със Сенегал.

"Имаме доста нови играчи, някои от тях са и сега с нас. Сега за първи сме всички заедно. Със сигурност ни чака тежък мач, който е важен за нас и заради отбора, и заради новия треньор. Ще се види какво иска от нас играчите. Предстоящите контроли, както и мачовете от Лигата на нациите, ще ни помогнат да се обиграем за квалификациите", коментира Един Джеко на пресконференция в Разград.

"Трудно е да се говори за пропуснатите шансове. Сега имаме тези квалификации и не трябва да мислим за предишните. Най-важно е да опитаме да се класираме на Европейското първенство. Мисля, че този отбор може да отиде на някое голямо първенство. Не трябва да плачем, а да се подготвим добре и да гледаме напред. Все още не сме тренирали заедно, така че все още не знаем какво иска новия селекционер. От довечера официално започваме заедно", добави Един Джеко и продължи:

"Колкото повече играеш в клуба си, в толкова по-добра форма си. Това е най-важното. Когато има мачове на националния тим е важно всички да дойдат здрави. По-добре всички да играят, но най-важно е всички да са здрави. Нямаме толкова голям избор за националния, така че всеки играч е важен."