Временният наставник на Марек и бивша легенда на ЦСКА Георги Димитров – Джеки сподели за БГНЕС, че жребият на България за квалификациите за Мондиал 2010 е доста добър. Според него българин трябва да поеме националния отбор, но ако е чужденец, то това трябва да е някой, като французина Жан Тигана, който познава футбола на балканите.

„Много добра група извадихме, така като гледам и сравнявам с другите групи. Ейре, Кипър и Грузия са отбори, които мисля, че не са толкова страшни. Когато отбора на Кипър е бил в нашата квалификационна група, винаги сме се класирали за финалите. Гледайки групата на Франция и Румъния, както и тази с Дания, мога да кажа, че жребият е много добър за нас", коменитра специалистът.

"Италия е така изявеният фаворит в нашата група, но всичко зависи и от програмата, която ще се състави. Грузия и Черна гора не са най-леките аутсайдери. Германец е селекционер на грузинците, този Топмьолер. Черна гора пък не знаем, какво могат да извадят. Видяхте, как играха при младежите срещу нас”, сподели първите си впечатления след жребия в Дърбан Георги Димитров – Джеки.

На въпрос, кой ще е най-подходящият нов национален селекционер, който да изведе България до участие на Мондиал 2010 в ЮАР Джеки отговори: „Предпочитам българин, като Краси Балъков, но той мисля подписа там с някакъв швейцарски тим. Трябва да е човек, който познава футбола на Балаканския п-ов. Такъв е Жан Тигана, въпреки че казват, че не бил добър и се е провалил начело на турския Бешикташ. Имена, като Марчело Липи и Юрген Клинсман са в сферата на фантастиката. Не можем и да си помислим за такива хора, които търсят много пари. Онзи германеца Вини Шефер, също търси пари, но след успехите му с Карслруе в началото на 90-те години, след това нищо не е направил, въпреки че ходи, къде ли. Много са важни комуникациите между треньора и футболистите. Ото Рехагел дойде в Гърция и ги направи отбор. Гърците обаче имат друг манталитет от нас. Те са много по-напред от нас”, сподели експертното си мнение Георги Димитров – Джеки.