„През тази календарна година планът на Правителството е да се отделят средства в размер на 2 – 2,5 милиона лева, за да се обезпечи проектирането на нов Национален стадион! Това ще бъде първата стъпка, а по-отношение кой ще бъде изпълнител – предстоят разговори”, това обяви министърът на младежта и спорта проф.Мариана Георгиева пред Гонг в Министерски съвет.

След срещата си с премиера Пламен Орешарски, Александра и Виктор Жекови, министър Георгиева сподели част от плана за изграждането на нов Национален стадион като се разграничи от идеята съоръжението да съвпадне с проекта на стадион „Славия” и немските инвеститори.

„В никакъв случай не правим компилация от това, което върви като усилие от страна на Славия и БФС по отношение на проекта на немските инвеститори. Първо това е техен проект и второ – това е терен собственост на Славия, а не на държавата. Кабинетът Орешарски когато приемаше работно решение на заседание миналата година за подкрепа на БФС с оглед домакинството Евро`2020, беше уточнено, че става дума за Национален стадион и че оглеждаме терен около зала Арена Армеец. В никакъв случай не сме се скрили или не сме под крилото на проекта на Славия и немския инвеститор. Това го казах и на Конгреса на БФС”, каза още проф. Георгиева.