България завърши при равенство 2:2 срещу Естония в приятелска среща, играна в Турция, като нашите на два пъти бяха догонващи в резултата срещу скромния тим от Прибалтика и определено не впечатлиха с играта си.

Най-интересното в този двубой бе, че и 4-те попадения бяха вкарани от 4-те дузпи, отсъдени от унгарския главен съдия.

Двата гола за лъвовете вкара най-добре игралия в нашия тим Ивелин Попов, а за естонците на два пъти от бялата точка се разписа капитанът Константин Василиев.



Първата дузпа бе отсъдена и бе в полза на противника. В 19-ата минута Иван Иванов настъпи в пеналта Вунк, който падна артистично и това бе достатъчно за съдията. Василиев би безкомпромисно от бялата точка и откри резултата в полза на Естония.

Българите изравниха в 40-ата, когато Димитър Макриев бе фаулиран в наказателното поле от Ран, а Ивелин Попов с прецизен изстрел на от 11-метра не остави шанс на вратаря Лондак.



При 1:1 завърши първата част. След почивката 100-процентови положения нямаше и всичко на терена бе сравнително спокойно до 79-ата минута, когато реферът от Унгария отново взе нещата в свои ръце.

Ивелин Попов задържа с ръце Василиев. Нарушението по-скоро беше извън пеналта, но съдията даде втора дузпа за Естония и потърпевшият Константин Василиев не сгреши при изпълнението й.

Втори 11-метров наказателен удар бе отсъден и за България, след като в 83-ата минута Благой Георгиев центрира отдясно, а Круглов игра с ръка в наказателното поле. Попов стреля точно в долния десен ъгъл на врата и с второто си попадение от дузпа в мача Попето фиксира крайното 2:2.

В 87-ата нашите можеха да стигнат и до успеха, след като Николай Димитров намери отлично Цветан Генков, но той от 10 метра стреля слабо и пропусна да донесе победа на България, след като вратарят на Естония спаси.

Така тимът на Лотар Матеус направи равенство 2:2 срещу непретенциозния тим на Естония. Резултатът може да се смята за заслужен, тъй като нито един от двата отбора не бе по-добър от съперника.

В този мач българите за първи път играха с новата си екипировка „Капа”, а на пейката своя дебют направи новият помощник треньор на трикольорите Илия Груев.