Валери Домовчийски и Атанас Курдов ще водят атаката на младежите ни срещу Англия утре, заяви на пресконференция днес наставникът Александър Станков.

Двамата ще бъдат подпомагани по крилата от Николай Димитров и Орлин Орлинов.

„Няма да играем дефанзивно срещу Англия, въпреки че според много специалисти, това е единственият начин да се противопоставим на островитяните”, каза Станков.

„Ивелин Попов е много важна фигура за нас. Аз обаче, няма да мога да разчитам на него в този мач. Поне не ми беше обещавано, както в някои други случаи”, заяви младежкият национален селекционер, визирайки случая с Валери Божинов и Чавдар Янков в баража с Белгия, когато двамата бяха спрени от бившия национален треньор Христо Стоичков.

Според Станков, срещу Англия нашите трябва да покажат силата на българския дух и да се раздадат не на 100, а на 200%, за да стигнат до победата.

„Аз съм реалист и откровено заявявам, че избраниците на Стюарт Пиърс са много по-класни от нас. Силата им е в това, че повече от половината играят като титуляри в клубовете си във Висшата лига. За съжаление, това при нас го няма”, добави Александър Станков.

„Надявам се френският съдия, да свири мача коректно. В двубоя с Черна гора, единият гол на Англия бе от засада. Но почти винаги големите отбори са подкрепяни, дано утре не е така”, завърши младежкият селекционер.