Селекционерът на България Димитър Пенев заяви на пресконференцията след загубата с 0:2 като гост на Холандия: „Не е нормално мач, в който положенията са пет на две да спечели отбора с двете. Имам претенции към нашия вратар. Ситуацията в групата вече е доста по-тежка.”

Старши треньорът заяви, че влезлите като резерви Ивелин Попов и Велизар Димитров са се включиха добре в срещата.

„В никакъв случай няма да подценим Люксембург, отборът им винаги е бил неприятен за нас, както и за другите балкански страни. Трудно е след загубата с Албания да си върнем самочувствието”, допълни Стратега.

„Загубата е наистина неприятна. Холандците имаха няколко положения и вкараха две от тях, но и ние можехме да реализираме, ако бяхме направили това, може би мачът щеше да се развие по друг начин”, каза още Димитър Пенев.

„Холандия има добър състав. Смятам, че имахме възможност в отделни моменти и можехме да реализираме. Не мога да упреквам всички, но основни състезатели и нападателите трябваше да реализират. Нека не забравяме обаче че предстоят още срещи. Ние сме длъжни да не правим втора грешка, жалко, че нашите голмайстори пропуснахме”, добави селекционерът като завърши с думите: „При един неуспех на Румъния с Холандия… може и да се класираме, но нека не правим сметки сега.”