Селекционерът на националния отбор по футбол Димитър Пенев заяви, че контузията на Мартин Петров не е тежка, но е бил изпратен в болница само, за да се уверят чрез една снимка, че няма проблем с глезена на крилото. Футболистът на Манчестър Сити напусна контролата с Локомотив Сф (2:1), след съприкосновение с противников играч, но според Пенев това няма да му попречи да играе срещу Албания.

„Не е проблем. Изпратихме го да направи една снимка, но по нищо не личеше, че травмата е сериозна. Един нормален шпагат, без умисъл”, коментира случилото се на стадион „Локомотив” в квартал "Надежда".

„Отдавна не е имало такива срещи. Знаете в „Царско село” вече си имат отбор и помолихме Локо Сф за една среща. Основното е да спазваме тактически схеми, само в защитата ще трябва да коментираме”, каза Димитър Пенев след края на контролата.

„След като не се реализират головите ситуации има и отпускаме. Смятам, че на Благой Георгиев вече може да се разчита атака, но нека не отделяме толкова време на един играч. Трябва да има отговорност и от страна на останалите играчи”, каза селекционерът.

„Заедно ще гледаме мача между Румъния и Холандия. Всички искаме резултатът да бъде в наша полза”, завърши Пената.