Старши треньорът на националния отбор на България Димитър Пенев критикува гласно най-популярните футболисти в отбора си. Стратегът каза, че нападателите Димитър Бербатов и Мартин Петров са длъжници, защото не са реализирали създадените положения в мачовете с Холандия и Албания.

Освен това треньор номер едно на миналия век изрази недоволство от показаното в средата на терена. „Искам повече от футболисти, като Стилиян Петров”, отсече Пенев.

Спортно техническият щаб разполага със сто процентова информация за предстоящия съперник Албания. „Гледали сме видео. Имаме всички мачове, които са изиграли досега в групата. Ще разполагаме и с последния мач на Албания в Словения. Имаме чертежи и схеми на албанците”, допълни в свой стил селекционерът.

Димитър Пенев ще разговаря тази вечер с Петър Занев, за да има яснота дали футболистът на Селта може да се прибере по-рано. „Ще говоря довечера с него дали попада в плановете за следващия мач на клубния си отбор, ако не в тях няма смисъл да остава в Испания. Моят помощник Безински ще разговаря със Стоичков, за да види каква е обстановката”.

На въпрос на Гонг: „Как ще се чувстват футболистите, които ще отпаднат от групата”, Пенев отговори с контра въпрос: „А, аз чувствах ли се добре, когато поех отбора с такъв точков актив”.

Треньорът допълни, че в бъдещите планове на националния отбор попада нападателят на Байер Леверкузен Атанас Курдов, както и още едно-две момчета, чиито имена не бяха назовани.

Преди да започне да отговаря на журналистически въпроси Пенев заяви, че националните гарнитури на България имат остра нужда от собствена база. Старшията повдигна тази тема и поради факта, че българският мъжки национален отбор е длъжен да се съобразява с програмата на португалските младежи.

Димитър Пенев очаква феърплей на мача между основните ни съперници Румъния и Холандия. От щаба на трикольорите за Констанца ще пътува Илиян Илиев.