Само няколко часа след равенството на националния отбор с Ейре (1:1), капитанът на „трикольорите” ни отново влезе в ролята си на посланик на добра воля за УНИЦЕФ. Звездата на Манчестър Юнайтед представи книгата „Ти можеш”, която излиза за първи път на български език у нас. Изданието разяснява конвенцията за правата на хората с увреждания.

На официалната пресконференция, редом до Димитър Бербатов не и 13-годишният Николай Панайотов, участник в Спешъл Олимпикс. Момчето подари топка на нападателя, с която е ритал на състезания. На представянето бе и Бистра Старейшинска, гимнастичка на спортен клуб Левски-Витоша, едно от децата подпомагани от фондация „Димитър Бербатов”.

Капитанът на българския национален отбор прочете няколко реда от книгата, в опита си да апелира за повече съпричастност към проблемите на децата с увреждания.

Книгата „Ти можеш” е създадена от децата за децата, с цел разясняване Конвенцията за правата на хората с увреждания да осъществяват своите права. Изданието съдържа описание на правата и предлага конкретни стъпки и действия, които всеки човек трябва да предприеме, за да могат правата на всички деца да бъдат спазвани.