Стражът на Локомотив София Боян Пейков получи повиквателна за националния отбор на България за мачовете със Саудитска арабия и Уелс. Така, Пейков може да дебютира с представителната фланелка на родината под ръководството на Лотар Матеус.

Пейков призна пред Гонг, че е изненадан от поканата на немския специалист, но добави, че я е заслужил с постоянството в играта си. Вратарят обачe добави, че на този етап трудно ще се пребори с конкуренцията на Николай Михайлов и Владислав Стоянов.

Ето какво сподели стражът на Локомотив София пред Гонг:

Щастлив съм и се радвам, че съм вратар от българското първенство, който е викнат в националния отбор.

Очакваше ли такава новина за теб?

В интерес на истината не очаквах, понеже досега никой не е проявявал такъв интерес към мен. Но си мисля, че е заслужено.

На какво отдаваш повиквателната ти? Вероятно са те наблюдавали в някои от мачовете ти…

Отдавам го на постоянната ми игра. И в предишния ми отбор – Берое, и сега в Локомотив София. Човекът, който отговаря за вратарския пост е наблюдавал моята игра и явно е останал доволен. Мисли, че ще свърша работа.

Кога научи новината?

От вас.

За мача на националния отбор с Уелс е повикан още един футболист на Локомотив София – Цветан Генков. Твоят коментар…

Радвам се много и за него. И двамата го заслужаваме. Той доказа от началото на сезона с реализаторските си умения, че има място в националния отбор.

Ще можеш ли да се пребориш със сериозната конкуренция на Николай Михайлов и Владислав Стоянов?

Аз съм реалист. Мисля, че нивото, на което те пазят е доста високо. Единият пази в Шампионската лига, а другият в Лига Европа. Има някаква йерархия. Все пак за мен това е първа повиквателна. Рано е да се говори все още за това нещо.

Бил ли си викан досега в някоя от формациите на националния отбор – младежки или юношески?

В юношеските гарнитури. За младежкия национален съм бил викан, но не съм играл в официални мачове. Само в контролни срещи.

Какво очакваш от дербито с ЦСКА?

Очаквам да играем добре, да покажем нашия стил на игра. Да победим. ЦСКА изградиха отбор съставен изцяло от чужденци. Но ако ние играем по начина, по който можем, ще се представим добре.