Мениджърът на българския национал Димитър Бербатов – Емил Данчев бе гост в предаването „Челюсти” по Дарик, където говори за последните събития около футболиста на Манчестър Юнайтед.

Бербатов бе нарочен за предател, като дори се заговори, че може да приключи с кариерата си в държавния ни тим след провала срещу Сърбия миналата седмица.

Както е известно трикольорите загубиха катастрофално с 1:6, а Бербатов напусна терена демонстративно след половин час игра.

„На Митко му е изключително тежко за всичко това, което става. С него разговаряме постоянно в последните дни. Той обаче е характер и ще преодолее това. Тежко му е за мача, за резултата, за негативното представяне и за това как се коментира всичко в България”, коментира Данчев.

Мениджърът категорично отхвърли твърденията, че клиентът му мисли за отказване от националния отбор.

„Който познава поне малко Митко е наясно, че такъв въпрос за отказване не стои пред него. Той не е предател или дезертьор, за да си тръгне”, категоричен бе Данчев.

„Нещата наистина се преекспонират. Колкото до въпроса със самолета, който се коментира, никой не може да забрани на клуба му да изпрати такъв, за да не пътуват футболистите му с редовен полет.”

„Бербатов заслужава голям форум, както разбира се голяма част от футболистите в националния отбор. Това са хора и си дават сметка за това, че могат никога да не отидат и ги боли за това.”

„Сигурно хората имат право за критиките. Аз приемам, че за 28-те минути, на които беше на терена може би не даде всичко, което можеше да даде, но разберете и това, че футболът е колективна игра. Митко отбор не прави. И Роналдо да дойде ще бъде същото. Човек дал толкова много за националния отбор в последните години не може да бъде наричан предател”, завърши Емил Данчев.