Шефът на „Национална спортна база” ЕАД Данаил Димов призна, че е допусната грешка при организирането на концерта Мадона в София. Димов все пак изрази увереност, че теренът на националния стадион „Васил Левски” ще бъде готов за ключовата световна квалификация на България с Черна гора в събота. В момента текат усилени ремонтни дейности за възстановяване на тревното покритие.

„Там където в момента има поражения на тревата бяха поставени алуминиеви плоскости. Това беше направено, за да се запазят съоръженията под тревната настилка като отоплителна и поливна система. Едва след като пристигна сцената се взе решение да бъде процедирано по този начин”, коментира Димов.

„Това бе направено, за да не стане по-голяма щета, която щеше да направи терена неизползваем за много повече време. По този начин се застраховахме от по-големи щети. Тревата е нещо, което се оправя по-бързо и по-лесно. Тя е по евтина. Технологичният срок за възстановяването й е от 10 до 14 дни. Ние имаме на разположение пет. Има надежда, защото днес видяхме, че на места, където е увреден терена имаме здрави корени. Всички съоръжения бяха застраховани за 5 млн. долара и всички разходи по ремонта ще бъдат покрити от тази застраховка. Взети са всички възможни мерки”, каза още Димов.

„Тревата вече показва признаци на съживяване и мисля, че до петък ще имаме добро тревно покритие и гостуващият отбор ще може да проведе тренировката си.”

„Има грешка и тя е, че тревното покритие беше поляно непосредствено преди поставянето на алуминиевите плоскости. Този човек разбира се ще си понесе последствията. По мнението на всички специалисти пораженията щяха да бъдат значително по-малко, ако тревата не беше полята.”

Димов категорично опроверга слуховете, че във времето около концерта на Мадона е бил на Сейшелските острови. Димов дори заплаши, че ще заведе дело срещу хората разпространили тези информации.