Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 17 години Марчо Дафчев запази спокойствие въпреки победата с 3:1 над Молдова в контрола. Българският отбор се подготвя за европейските квалификации в края на месеца в Словения, а в петък от 11.00 часа има още една проверка с молдовците.

"Постигнахме победа с 3:1, но допуснахме доста грешки. Даже мога да кажа и груби грешки. В този мач бях поставил по-различна задача, а именно да упражним контрол върху топката, вместо да стоим в средната третина на терена и да търсим контраатаки. Положителното е, че играхме като колектив и показахме характер", каза Дафчев.

Според него отборът вече изгражда своя облик, след като в 9-ия мач на тима постига четвърта победа.

"Доста видео съм изгледал на съперниците ни в квалификациите. Бих определил Словения като много техничен отбор, а австрийците са тим, който залага на агресията. Но и двата отбора са организирани и опитващи да контролират събитията на терена. Само за състава на Малта няма кой знае колко информация. Виждам, че настроението в съблекалнята е добро, имаме за цел да прескочим първия квалификационен кръг, заяви още треньорът./БТА