Докторът на българския национален отбор по футбол Михаил Илиев коментира състоянието на Мартин Петров преди мача с Грузия.

„Мартин влезе в мача без някакво сериозно оплакване. Не е казал, не мога, нека преценим. Не е имало разговор между него и треньора, нито пък с мен. Аз мога да коментирам само това, което съм видял с очите си. Мартин си имаше направена интервенция на лявото коляно. Възстановяваха го в Англия и беше играл в два мача по малко. За да играе, той трябва да е напълно здрав, по преценката на треньора и лекарите, играл е. Дойде в нашия лагер, тренира идеално без някакви специални оплаквания. Естествено нямаше още голяма кондиционна годност. Участва в мача и беше заменен в края на срещата. След мача с Италия нямаше никакви сериозни проблеми и оплаквания”, отбеляза д-р Мишо Илиев.

„Съвсем нормално е Марк Хюз да реагира по този начин. Първо, защото Мартин е много силен играч и нито един треньор не желае да губи добрите си футболисти. Травмата и оплакванията са елемент на футбола, няма да се уморя да го повтарям. Дори и най-здрав играч може да получи контузия. Кой иска да се получи така? Най-малкото ние и то на един изряден професионалист като Мартин Петров”, продължи интервюто си за Гонг лекарят на „трикольорите”.

„Това не е полемика, а е елемент от контакта на един футболен клуб с журналистите. Нали знаете, че ФИФА и УЕФА разискват тези неща, когато се контузи играч в мач на националния тим, клубовете да получават компенсации. Ами ако се контузят в мач на клубовете, ние какво да кажем? Нещата са реципрочни”, коментира още д-р Илиев.

Медикът призна, че футболистът на Манчестър Сити Мартин Петров се е чул със селекционера Пламен Марков, който е уведомил д-р Илиев за ситуацията около футболиста.