Драмата със заболяването на Стилиян Петров потресе България. Капитанът на националния тим и Астън Вила стори немислимото, обедини народ, който по принцип не подлежи на подобно нещо. Сигурен съм, че всеки се е почувствал зле в секундите преди 17 часа, когато лошата новина се разнесе из страната.

Мъже, жени, деца започнаха да изказват своята подкрепа в интернет, футболните звезди от цяла Европа реагираха и пожелаха на Стенли, да се пребори с тежката левкемия, която дойде като от нищото.

Проблемът е прекалено личен, за да се правим на умни, но това е наистина потресаващо, случи се на футболист, който играе по 50 мача на сезон. Най-големият професионалист, който някога съм виждал в българския футбол пострада от коварната болест. Стилиян Петров е човек за пример, спортист, който винаги служи за еталон на по-младите си колеги. Истински боец на терена, момче с прекрасно семейство и безупречен личен живот, но уви, тези работи не подбират адрес, напротив. Удрят точно там, където най-много ще ни заболи.

Колко голям футболист е Стилиян Петров, разбрахме с пълна сила точно в последните минути и часове. Футболният свят застана плътно до нашето момче. Петров работи къртовски години наред, за да стане един от капитаните във Висшата лига. Онези хора дават лентата само на истински джентълмени, такива като Стенли от Монтана.

Въпреки че личната му драма разплака дори и мъже, които приличат на скали, не е редно да му изпращаме подобни сигнали. Колкото и дебилно да звучи, сега е нужно да бъдем позитивно настроени. Да се молим, да вярваме, да му стискаме палци, защото битката ще бъде трудна, а вероятно и дълга.

Стилиян със сигурност вече е разбрал, че хората в България много го обичат. Както винаги, успяхме да го покажем късно, но по-добре, отколкото никога.

Халфът е един от малкото, които са еднакво симпатични на всички още преди да научим за острата левкемия, която го мъчи. Кариерата му тръгна от ЦСКА, но левскарите винаги са го уважавали, някои дори го смятат за един от тях. Сега Петров отново обединява, така както прави и в националния отбор. Стенли винаги е привличал под крилото си младите в тима, както отива на един голям и истински капитан.

Едва ли някой се съмнява в силата на Стоманения човек. Стилиян Петров е чиста проба боец, шампион, който няма как да се предаде. Сега започва да се бори, а ние сме длъжни да се молим за него. Не само днес и утре, а докато не го видим отново усмихнат и на линия. На стадиона, на трибуните, а ако Господ е решил и на терена, макар и да изглежда прекалено смело.

Стенли, гордеем се с теб и истински вярваме, че ще успееш!