Странно вълнение е обзело хърватските медии преди евроквалификацията с България в петък.

В последните дни в бившата югорепублика се занимават повече с нашия отбор отколкото с техния. Ако се вярва на писанията от Загреб техния тим е някакъв световен колос, срещу който ще се изправят анонимници, които играят за баснословни суми.

Нищо, че на Световното „шахматистите” се запомниха единствено с фотосите, на които бяха дибидюс голи край хотела.

В Хърватия явно ги достраша от България и гледат да понапомпат мускули преди мача в София. Всичките ни играчи стрували колкото тяхната звезда Лука Модрич. Дали пък го видяхме миналата седмица на „Васил Левски”? Сега срещу него отново ще бъдат част от футболистите на Лудогорец.

Не били чували за Ивелин Попов, а останалите били анонимници. До петък остана малко време, ще чуят. Къде били нашите клубове? Ами къде са техните? Или в Хърватия бързо забравиха колко бой ядоха на клубно ниво Динамо Загреб, Хайдук и Риека от Лудогорец, Левски и Литекс.

Всъщност в Загреб може ни би правят и услуга с всички тези атаки. Стари номерца от балкански вечеринки. Те обаче не важат когато започне мача. Там всичко се решава на терена.

И ще бъде идеална възможност за Попов, Манолев, Миланов, Тонев и компания да извикат силно към хърватите: „Ето това сме ние!”.

Както го направиха Бербатов, Стилиян, Мартин и останалите.

Тогава „Васил Левски” бе пълен! Сега трябва да е същото!