Андрей Гълъбинов отказа повиквателната за националния отбор. Каква поредна футболна драма! Каква невероятна загуба! Шок и ужас в съблекалнята на Ивайло Петев! Таранът с главно Т го няма. Ами сега?

Предложението ми към Ивайло Петев и Боби Михайлов е да отидат на крака до Италия и да помолят Андрейчо да се върне, защото без него сме обречени. Вече е ясно, че гол няма да вкараме, но с играта си футболистът покриваше чудесно полузащитниците, защитниците, та дори и понякога вратаря. Цял един отбор. Който носи вината за отказа на Гълъбинов веднага да бъде уволнен или да си подаде оставката.

Стига глупости! Новината от вчерашния информационен поток е страхотна глупост на един самозабравил се футболист. Футболист, който явно се нацупи, че не получи повиквателна за мачовете с Норвегия и Италия и сега реши да се направи на голям мъж. Всъщност още в края на август Гълъбинов изрази явното си възмущение, че не е повикан. Цитирам:

"Попитайте господин Петев защо не съм в националния. Това е негово решение. Аз не знам каква е причината и не мога да коментирам. За мен обаче е чест да играя за България и се надявам в бъдеще отново да бъда повикан”. Това каза футболистът пред колегите от вестник „България днес“ на 28 август. Е, г-н Гълъбинов, повикаха те и какво стана? Нацупи се! Пази Боже от такава чест.

Андрей Гълъбинов трябва да разбере, че е много далеч от Димитър Бербатов, за да се отказва от националния отбор (въпреки че лично аз не одобрявам нито един отказ на спортист да играе за България независимо от постиженията). Футболисти като Гълъбинов трябва да тръгнат пеш, ако разберат, че в клубовете им са постъпили повиквателни. Та този нападател има едва 6 мача за България и вече се мръщи, че не получава повиквателна. На неговите години големите футболисти вече имат най-малко двуцифрено число мачове.

Каква ирония само! Преди години националният отбор бе бойкотиран от личности като Стоичков и Стилян Петров. Те са големи. Сега коментираме бойкота на Андрей Гълъбинов. Тъжно! Много тъжно!