Каре от футболисти от бургаския Нефтохимик са призовани от селекционера Михаил Мадански на първи лагер сбор на новия младежки национален тим на България.

Към триото, което вече бе обличало националния екип – Емануил Манев, Живко Петков и Димитър Благов, сега се присъединява и сърцатият защитник Петър Патев, съобщават от щаба на Нефтохимик.

Патев направи дебюта си в официален мач за тима преди седмица във Варна, изигра и пълни 90 минути срещу Любимец. Може да се каже че включването му в състава се забави с около седмица – две, поради ангажименти с висшето образование на футболиста, който бе за две седмици на лекции във Варна.

На някои от двубоите на Нефтохимик, в официалната ложа на стадион Лазур бе забелязан селекционерът на младежите Михаил Мадански, който следеше отблизо изявите на бургаските футболисти. Явно той е останал удовлетворен от тях и затова те получават повиквателни за лагер сбора.

Карето национали на Нефтохимик се събира заедно с останалите си съотборници на 8 октомври в Ловеч, а на 12-ти отборът ще изиграе контрола с мъжкия тим на Литекс.