Националът на Черна гора Саво Павичевич, който се очаква да излезе като титуляр в мача в събота срещу България, заяви пред местния вестник „Арена”, че е разговарял със своя приятел Димитър Рангелов, който му разказал, че Лотар Матеус е повикал няколко млади играчи за европейската квалификация в Подгорица.

Според Павичевич, това няма да улесни работата на неговия тим, а напротив, защото футболистите ще се опитат да се наложат в състава на немския специалист.

“Разговарях с моя приятел от България - Рангелов, който ми каза, че Матеус е повикал няколко по-млади играчи. Те със сигурност ще искат да се наложат и ще се възползват от своя шанс. Притеснявам се, че ние сме под напрежение, защото сега осъзнаваме важността на този двубой. Въпреки това, ще играем пред наша публика и вярваме, че можем да решим този исторически мач”, сподели черногорският национал.

Павичевич и Рангелов са били съотборници в Макаби Тел Авив (където сега играе черногорецът), както и в Енерги Котбус.

Той сподели още, че ако Черна гора иска да спечели срещата, ще трябва да играе хладнокръвно, но с горещи сърца.

“Йоветич е феноменален играч, но не знам дали е готов. Мисля, че имаме качествени играчи, готови да дадат всичко от себе си”, добави още Павичевич.

„Българите са много добър отбор, с добри футболисти, няма значение дали играе Петров или някой друг. Играх вече срещу него и ще дам всичко по силите си да съм на ниво”, завърши Саво Павичевич.