Звездата на Черна гора и италианския Фиорентина Стеван Йоветич ще води нападението на младежкият национален отбор на страната си в мача срещу българските си връстници. Европейската квалификация е на 3 март от 18 часа в столицата на Черна гора Подгорица.

Двубоят е официален дебют за новия национален селекционер на младежката ни формация Михаил Мадански. Той е без абсолютно никакво значение за нашия тим, тъй като отдавна загубихме шансовете си за класиране на Европейското първенство през 2011 година.

За разлика от нас, черногорците все още имат шанс за продължаване напред и затова под знамената са свикани Йоветич и Никола Дринчич, които по принцип са твърди титуляри в мъжкия отбор на Черна гора. Съперникът ни в квалификациите за Европейското през 2012 година ще играе по същото време контрола с Македония в Скопие.

В класирането в нашата група води Швеция с 10 точки от 4 мача, пред Черна гора и Израел със същия брой точки, но и с мач повече. На четвърта позиция е Казахстан с 5 точки, а последен е тима на България с 4 точки от 6 мача.