Сериозна част от българските национали все още не са пристигнали в Белфаст, научи Гонг. Някои от футболистите на Пламен Марков все още са в Лондон, откъдето трябва да хванат полет за столицата на Северна Ирландия.

Твърде вероятно е цялата група от 18 души да се събере буквално преди заниманието, което трябва да стартира точно в 21 часа.

Белфаст не се показва като особено гостоприемен град в първите часове на българския тим в Северна Ирландия. Дъжд, хладно време и неочаквани задръствания в града правят впечатление на българската група.

Рано сутринта на Летище София се разигра любопитна ситуация. Вратарят на България Димитър Иванков, който единствен се прибра до родината си преди лагер сбора в Северна Ирландия изправи на нокти служителите на аерогарата.

Юношата на Левски няколко пъти бе повикан по уредбата да се насочи към изхода за самолета, който го отведе до Лондон.

Пътуващите с усмивка реагираха на мощното изцепване по микрофона: „Моля, господин Димитър Иванков да се яви незабавно на изхода за извеждане към самолета”. Екипът на Гонг признава, че има частична вина за забавянето на Иванков, тъй като проведе дълъг разговор с българския национал.