Възпитаниците на старши треньора Атанас Атанасов загубиха първия си мач от квалификацииите. След разменени по две опасности пред двете врати в 23-та минута Дарко Прашенац - играч на Партизан Белград, изпревари двамата централни защитници и с глава изпрати топката в мрежата на българския вратар Димитър Евтимов.

В началото на второто полувреме българските юноши осъществиха няколко опасни атаки атаки - в 50-та минута удар с глава на Мартин Кожухаров, нападател на испанския Лас Палмас, буквално "облиза" страничната греда и излезе в аут. Шест минути по-късно далечен удар на Валентин Веселинов, играч на Сливен, също мина на сантиметри в аут.

В края на мача българските юноши явно отпаднаха физически и в 83-та минута Лука Милунович от ОФК Београд с красив параболичен удар направи резултата 2:0.

В самия край на мача Андрей Мъркела - син на бившия нападател на югославския национален отбор и на Цървена звезда /Белград/ Митар Мъркела, на празна врата оформи крайния резултат - 3:0 за Сърбия.

В събота, 9 октомври, в Мездра играят България и Ирландия, а в Тетевен е мачът Сърбия - Люксембург. И двата мача започват по едно и също време - в 16,00 часа.

В другия мач от групата, игран в Тетевен Ирландия разгроми Люксембург с 5:0.