Сигурно се чудите кой е „Българският Девид Бекъм”? Спортното приложение „Арена” на черногорския вестник „Победа” сваля маската от тази въпросителна?

Това е играчът на Славия Благой Георгиев. Именно така той бил познат в България, според местните колеги. Под заглавието „Българският Бекъм е уверен в триумфа” следва голямо интервю на половин страница. Вестникът е избрал именно Георгиев, тъй като се предполага, че от престоя си в Цървена звезда той е наясно с част от играчите на Черна гора.

Останалата спортна преса набляга предимно на заглавия, афиширащи подкрепа за националите на новата държава, чиито първи официален мач на ниво „А” отбори предстои тази вечер. Най-смело звучи напътствието „Искаме в Африка” – което предполага, че местните футболни специалисти дават големи шансове на отбора на Зоран Филипович да стигне до финалната фаза на световното първенство в ЮАР след две години.

Футболните страници в най-тиражния вестник „Вести” пък започва с кратко интервю с шефа на Централния фен клуб на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето. Заглавието на материала уточнява, че идват 100 фена на ЦСКА, а освен това се чакат привърженици и на останалите български клубове, като Ботев и Миньор. Общо 200 привърженици на България очакват домакините на 12-хилядния Градски стадион в Подгорица.

”Не идваме да създаваме проблеми, а да подкрепяме възпитано своите. Надяваме се на добър мач и победа”, заявява Дучето.