Българският национал Ибрахима Гай нарече второто си дете – Юпитер. Сенегалецът с наш паспорт не спази обещанието, което даде пред съотборниците си в началото на зимната подготовка на Цървена звезда, да кръсти и със сръбско име сина си. Но това не значи, че е по-малко симпатичен на феновете на „червено-белите”. Както винаги в добро настроение, защитникът показа наследника си, след като се върна от Дакар. Според местните обичаи всеки сенегалец може да даде на детето си три имена.

„Наистина мислех и за сръбско име, но остана само Юпитер. Името си е име, няма значение дали е сенегалско или сръбско. Казах ви на лагера в Кипър, че ще му викам „малкия Гай”. Това е достатъчно”, коментира Ибрахима пред вестник „Курир”.

Таткото Гай споделя още, че дъщеря му се казва Мария, което е хубаво интернационално име, разпространено и в Сърбия.

На въпрос на сръбската медия, дали след завръщането в Белград е преживял т.нар. „късане на ризата”, бившият футболист на българския ЦСКА разказва: „Не, защо да го правя, аз не съм сърбин. Обичаите са различни в различните страни. В Сенегал раждането на дете се празнува по различен начин. „Късане на ризата” звучи доста интересно, но успях да го избегна. Всъщност, с удоволствие ще се присъединя към съотборниците му, когато на някой от тях му се роди дете.”

Гай споделя още, че няма думи да обясни колко е щастлив от събитието и как дъщеричката му също много се е радвала за новороденото си братче. „Чакам съпругата ми и малкия Юпитер в края на април в Белград. Липсват ми и нямам търпение да ги видя. Юпитер е спокоен и предимно спи за разлика от Мария, която спеше главно през деня, а пред нощта будуваше”, казва още Ибрахима.

Допълнение на редакцията: Разбрахме за намерението на татко Гай да не спира с правенето на деца. Единственото му колебание за следващото момче е, дали да бъде кръстено Нептун или Уран. Ако е момиче, колебанието отпада. Безалтернативният смислен вариант остава Венера.