Българският футболист Румен Гълъбов, който от дълги години защитава цветовете на малтийски клубове, говори пред българските медии преди световната квалификация България – Малта идния петък. Гълъбов за последно защитава цветовете на Слиема, Марсашлок, Хибърниънс, Пиета Хостпърс и Валета, като прекара в островната държава повече от 7 години.

„Отборът на Малта едва ли трябва да бъде проблем за нашия национален отбор. Звездата Майкъл Мифсуд вече не е същият футболист, въпреки че вкарва 80% от головете на отбора. Отборът залага на много добра защита. Бившият помощник треньор на Ариго Саки Пиетро Гедин води Малта в този момент. Интересното при тях, е че имат възможност два пъти в седмицата да тренират като клубен отбор. Това се случва обикновено понеделник и вторник, тъй като повечето футболисти ходят на работа, но националите имат възможност да добра подготовка. Ние не би трябвало обаче да се притесняваме от тях“, каза Гълъбов.

Той разкри още, че доста от футболистите в националния отбор играят на различни постове от това, което практикуват в клубовете си. Гълъбов направи своята прогноза за титулярната единадесеторка на Малта.

„Вратар ще бъде Андрю Хог, на когото Гедин залата. Твърди титуляри в защита са Люк Димек и Андрей Джус. Крайни бранители ще бъдат Алекс Мускат и Клейтън Фаила. Пред защитата има двама типични дефанзивни полузащитници – Гарет Чиберас и Родерик Брифа, който в клуба си играе десен бранител. Андре Шкембри, Даниел Богданович и Едуард Ерера ще са разположени зад нападателя Майкъл Мифсуд“, каза Гълъбов.