Българският национален отбор по футзал загуби с 2:3 от Латвия последния си мач от група Б от предквалификациите за Европейско първенство във Варна. Така родните национали отпаднаха от борбата, а Латвия спечели пресявките.

Националите ни поведоха в 6-та минута с гол на Благовест Марев. В 11-та минута Колесниковс изравни резултата. Две минути по-късно Дачко изведе латвийците напред, но в 15-та минута Делян Койчев възстанови равенството. Три минути преди край на срещата Нагибинс донесе победата на Латвия.

В крайното класиране България остана на второ място с една победа и един равен мач и голова разлика 8:5. Трети са арменците също с победа и равен и голова разлика 10:14. Последни в групата са Естония без спечела точка и голова разлика 5:17.

След срещата наставникът на България Венцислав Гаврилов заяви, че съжалява за загубата. "Момчетата играха хубаво, но имахме малшанс", допълни той. "Заслужавахме да прескочим този етап от турнира, това щеше да е добре за момчетата и да натрупаме малко самочувствие", каза още наставникът.