Националният отбор на България по футбол ще започне подготовката си за квалификациите на Европейското първенство по футбол през 2012 година с контрола с един домакините на турнира – Полша, научи Гонг. Проверката ще бъде догодина – навръх националния празник – 3 март. Отборът на Станимир Стоилов ще гостува в Полша, като има договореност поляците да ни върнат визитата през 2011 и 2012 година.

Както каза вчера директорът на националните отбори Наско Сираков, при условие, че не се класираме за баражите от световните квалификации, които са на 14 и 18 ноември, на тези дати е възможно да се изиграят една и ли две контроли. До този момент в БФС са постъпили няколко предложения, но се изчаква да се разбере, дали отборите няма да играят на въпросните баражи. Вариантите са домакинство на Северна Ирландия и гостуване на Турция, с които играхме проверки в близкото минало.

Освен тези възможности във футболната централа са постъпили покани за спаринги с Ангола, Саудитска Арабия, Парагвай и САЩ, като последните два отбора вече си осигуриха класиране за Мондиала догодина.

Още с назначаването на Станимир Стоилов за селекционер, той поиска за националния отбор да бъдат подсигурени контроли за дълъг период от време. В БФС пък са се заели сериозно със задачата и постепенно попълват календара за приятелски срещи на „трикольорите”.