Българският национален отбор до 18 години (родени след 1 януари 1995 г.) ще бъде домакин на връстниците си от Македония в контролен мач, който ще се играе в Благоевград на 9 май. Предстои да бъде финализиран и началният час на срещата, като той ще бъде в 15:00 или 16:00. Има вариант двубоят да бъде преместен и за по-ранен час, като това зависи и от атмосферните условия.

За съжаление и този път имаше проблеми при оформянето на групата, предизвикани от необясними решения на клубовете да не освобдят свои футболисти. Поради тази причина селекционерът Александър Димитров ще разчита на група от 16 момчета. Точно в такъв състав наскоро пътува и националният тим до 19 години, ръководен от Владимир Стоянов. Въпреки това родените през 1994 г. „лъвове” записаха две победи над Албания и една над Македония.

„Имах желание да събера по-голяма група, защото на практика от този лагер започва и подготовката за квалификациите на този набор през есента. Естествено, тези момчета, които сега са при мен, могат само да ми бъдат от полза, те имат шанса да извлекат максимума от създалата се ситуация и да повишат конкуренцията в отбора. Няма нищо по-хубаво от това пред един треньор да стои труден избор при подбора на състава, когато говорим за по-висока конкуренция и по-голям на брой качествени играчи. Не е приятно, че клубовете не освобождават някои от повиканите футболисти, но положението е такова. Имаме четирима контузени – Александър Василев, Никола Колев, Стивън Петков и Чавдар Ивайлов. Сред тези, които попадаха в плановете ми, но не бяха пуснати да се присъединят към нас, са Васил Попов, Антонио Вутов, Станислав Дрянов, Милчо Ангелов, Кирил Десподов, Петър Витанов и Георги Китанов”, коментира създалата се ситуация старши-треньорът Александър Димитров.

Днес и утре тимът ще се подготвя на комплексите в „Царско село” и Драгалевци, а на 8 май заминава за Благоевград.

Групата на България (U18):
Вратари: Александър Любенов (Левски), Димитър Тодоров (Черноморец).
Защитници: Петър Чобанов (Ботев Пловдив), Мирослав Иванов (Славия), Алеко Алеков (Новара, Ит), Стефан Велков (Славия), Мики Орачев (Левски).
Полузащитници: Христофор Хубчев (Левски), Радослав Цонев (Левски), Борислав Цонев (Левски), Николай Йотов (United Football Academy, САЩ), Георги Михаелев (Омония Никозия, Кип), Георг Василев (Локомотив София), Емил Стоев (Славия).
Нападатели: Георги Минчев (Литекс), Смаил Креболиев (Пирин 2001).