Юношеският национален отбор на България до 17 г. надигра връстниците си от Вестфалия с 2:1 и стартира с успех подготвителния си лагер в Германия, по време на който селекцията на Тодор Симов ще изиграе общо три приятелски срещи. Победата на „лъвчетата“ дойде в самия край на мача, когато родните таланти обърнаха резултата в своя полза в рамките на само три минути.

През първото полувреме българският тим имаше отлична възможност да поведе, но Кристиян Бачев пропусна, останал очи в очи с вратаря на съперника. Така двата отбора се оттеглиха при нулево равенство на почивката, а в средата на втората част домакините поведоха чрез Блесинг Мулвеме.

„Лъвчетата“ показаха страхотен дух и стигнаха до пълен обрат, като първо изравниха от дузпа в 87-та минута – точен бе капитанът Михаил Полендаков. В 90-та минута съставът на Тодор Симов стигна до победния втори гол, след като влезлият като резерва Деян Кирилов се разписа с глава от ъглов удар.

В оставащите си два мача на германска земя България U17 ще се изправи срещу Падерборн U17 на 9 септември от 15:30 ч., а на 12 септември от 19:00 ч. е последният двубой – отново срещу Вестфалия U17.