Юношеският национален отбор на България до 17 г. постигна втора поредна победа по време на подготвителния си лагер в Германия. След като надигра с 2:0 тима на Вестфалия U17 преди два дни, сега тимът ни се наложи със същия резултат срещу регионален отбор. Двубоят се игра в спортен комплекс „Кайсерау“.

В 14-та минута Атанас Кабов стреля силно на метри от наказателното поле, но вратарят на домакините изби в корнер. Две минути преди края на първата част възпитаниците на Викторио Павлов откриха резултата. Никола Гавов центрира от ъглов удар и капитанът Николай Янков се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата. Секунди по-късно, отново след ъглов удар, Янков имаше шанс да удвои преднината на България, но не успя да уцели добре топката и тя излезе в аут.

Малко след началото на втората част националите организираха  многоходова комбинация. Влезлият на почивката Хюсейн Трайков проби отдясно и подаде към Никола Гавов, който стреля, но топката профуча над напречната греда. В 78-мата Ангел Ангелов се оказа на правилната позиция, отново след изпълнение на корнер и оформи крайното 0:2.

Лагерът в Германия бе част от подготовката на тима на Викторио Павлов за предстоящите квалификациите за Европейското първенство в Азербайджан през май 2016 година. България е домакин на първия квалификационен кръг в група 10, където се намират още отборите на Италия, Шотландия и Македония. Срещите ще проведат в Бургас и Созопол между 21 и 16 октомври.

Съставът на България U17:

12. Петър Петров

2. Никола Гавов (Ангел Ангелов)

3. Валентин Антов

4. Петко Христов

7. Мартин Милков (Хюсейн Трайков)

8. Иван Тилев (Илия Юруков - Марио Петков)

11. Атанас Кабов (Мартин Ковачев)

14. Николай Янков - капитан

15. Денис Бучев

16. Димитър Илиев

21. Кристиян Димитров (Калоян Кръстев - Димитър Богданов)