България и Шотландия завършиха 2:2 в европейска квалификация за младежи в Ловеч. Така двата тима запазиха шансовете си за класиране на финалите. Шотландците вече имат 10 точки, колкото и Холандия, а българите са с 9 точки.

Мачът започна с превъзходство на българите. Станислав Костов пропусна от изгодна позиция, а удар на Момчил Цветанов срещна гредата още до осмата минута. Шотландците обаче отвърнаха с три голови положения, като при най-сериозното Илия Миланов изби от голлинията в 14-та минута.

След равностойна игра в средата на полувремето, футболистите на България отново увеличиха оборотите. В 33-та минута след двойно подаване с капитана Цветков Георги Миланов шутира от границита на наказателното поле и откри резултата.

След почивката мачът бе равностоен, въпреки, че българите се поприбраха в собствената си половина и разчитаха повече на контратаки. В 63-та минута португалският рефер Соареш не отсъди дузпа за България за игра с ръка на шотландски защитник в наказателното поле. Четири минути по-късно гостите изравниха чрез голмайстора на Хъдърсфийлд Джордан Роудс. Той засече с глава центриране на Кели след късо изпълнен корнер.

Драмата настъпи в последните минути. Когато изтичаше ревоното време Роудс вкара втори гол за Шотландия. Секунди преди да изтече триминутното продължение Георги Костадинов обаче възстанови равенството след корнер.