Завърши първата фаза на Международния футболен турнир „В памет на Валентин Гранаткин”, който се провежда в Санкт Петербург. Юношеският национален отбор до 19 г. остана на второ място в група “C” с актив от 3 точки. Възпитаниците на Александър Георгиев победиха на старта на надпреварата тима на Казахстан с 2:0, а във втория си двубой допуснаха поражение с 0:1 от състава на Словения, който завърши на първо място с 6 точки.  Според регламента на турнира във втория етап шестте победителя се разпределят в нови две групи по три отбора (“G” и “H”). По същата схема тимовете, които са завършили на втора позиция попадат в групи “I” и “J”, а тези останали на 3-то място правят нови две групи по три състава (“K” и “L”).

България попадна в група “I” заедно с отборите на Литва и Латвия, които завършиха на второ място съответно в групи “A” и “B”.

Първият мач на националите в новата група е срещу Литва на 07.01.2015 г. от 11:00 часа (българско време) на Петербургския Спортно-Концертен Комплекс. Вторият двубой е срещу тима на Латвия на 08.01.2015 г. отново от 11:00 часа (българско време) на Петербургския Спортно-Концертен Комплекс.

В третата и последна фаза (плейофи), победителите от Групи “G” и “H” ще играят по между си за първото място и златните медали. Завършилите на втора позиция в същите групи ще спорят за 3-то и 4-то, а тези останали на трета позиция ще мерят сили за 5-то и 6-то. Победителят от групата на България ще играе с този от група “J” за 7-мо и 8-мо място в крайното класиране на турнира и т.н.

Пълният списък на групите за втората фаза на Международния футболен турнир „В памет на Валентин Гранаткин”:

Група "G": Русия, Беларус, Словения

Група "H": Санкт Петербург, Южна Корея, Азербайджан

Група "I":  Литва, Латвия, България

Група "J":  Словакия, Финландия, Япония

Група "K": Молдова, Естония, Казахстан

Група "L": Гърция, Москва, Русия - 2